Koe aito ajamisen fiilis

Säilytä kontrolli kaikissa tilanteissa.

Hae itsellesi sopivin autokoulu, jonka kautta pääset liikenneturvallisuuskeskukseen ajamaan oikealla autolla aidoissa olosuhteissa.

Löydä listauksestamme itsellesi sopivin autokoulu Pirkanmaalta.

AVAA LISTA

Kenelle liikenneturvallisuuskeskus sopii

Liikenneturvallisuuskeskus tarjoaa täydelliset puitteet liukkaan kelin ajoharjoitteluun sekä riskientunnistamiskoulutuksen suorittamiseen. Voit tulla meille omalla tai autokoulun ajoneuvolla, joko henkilöautolla tai moottoripyörällä. Perinteisen ajokorttikoulutuksen ohella tarjoamme monipuolisia ja räätälöityjä harjoituksia myös kokeneemmille kuljettajille. Rata ja opetushallin tilat soveltuvat lisäksi erinomaisesti yritysten ja yhteisöjen TYKY-päivien tarpeisiin vuoden ympäri.Riskientunnistamiskoulutus

Liikenneturvallisuuskeskuksessa auton perushallintaan liittyviin asioihin tutustutaan oikealla autolla aidoissa olosuhteissa noin tunnin ajan. Meillä voi harjoitella myös pimeällä ajamista.

Ajoharjoittelu pähkinänkuoressa:
• Riskien tunnistaminen liikenteessä
• Pitävyyden merkitys ajoneuvon hallintaan
• Oikean tilannenopeuden ja riittävän turvavälin merkitysMuu koulutus

Nokian liikenneturvallisuuskeskus tarjoaa myös ryhmille ja yksityishenkilöille hyvät puitteet ajotaitojen päivitykseen. Meillä voit tutustua hallitusti autosi turvallisuusvarusteisiin ja niiden toimintaan. Lisätietoja harjoittelusta löydät ryhmät ja yksityishenkilöt sivulta.Turvallinen liikenne ei synny itsestäänTasokas tekniikka takaa mallikkaan menon

Liikenneturvallisuuskeskuksessa ajetaan ympäri vuoden neljällä erilaisella harjoittelualueella, joista kaksi on päällystetty teräslevyllä ja kaksi Winter friktion-päällysteellä. Harjoittelualueiden olosuhteiden liukkaus on kevyestä liukkaudesta lumiseen tienpintaan, aivan kuin oikeissa olosuhteissa. Talvisin harjoitellaan jäädytetyillä ajoradoilla. Kesällä liukkaus saadaan aikaan levittämällä pinnoille vettä.

Veden suihkutuksesta vastaa älykäs sadetusjärjestelmä, joka suihkuttaa vettä ennen auton tuloa radalle ja näin ollen pitää autot kuivina. Sateen sattuessa se ei kastele turhaan harjoitteluosuuksia ja tuulisella säällä järjestelmä ei ruiskuttele vastatuuleen. Ympäristöarvot ovat keskuksessa aina mukana.